Kantoorprofiel Baker McKenzie

BAKER MCKENZIE AMSTERDAM

Wie zijn wij?

Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 74 kantoren in 45 landen. Baker McKenzie staat bekend om zijn innovatieve, pragmatische en praktische benadering, waarbij we cliënten helpen kansen te grijpen, risico’s te beperken en complexe zakelijke, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen.

Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 6.000 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Bij Baker McKenzie Amsterdam ga je je razendsnel ontwikkelen. Wij gaan voor die extra mile. Hierin verschillen wij niet van al die anderen. Wat ons wel anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega's. Onze sfeer is informeel, open en laagdrempelig. Wij vinden het belangrijk dat jij goed tot je recht komt en je bij ons thuis voelt. Je krijgt verantwoordelijkheid en kunt laten zien wat je in huis hebt. Wij zoeken talent dat zich hierin herkent. Talent dat zichzelf is en onderdeel van Baker McKenzie wil worden.

Wat wil jij?

Wil je ervaren of de internationale, commerciële advocatuur echt bij je past en wil jij de mensen van Baker McKenzie leren kennen? Zet dan je eerste stap op weg naar een Baker Career en kom een student-stage lopen op ons Notariaat! 

Het notariaat bestaat uit de secties Corporate Structures en Real Estate. De sectie Corporate Structures richt zich op de ondernemingsrechtelijke transactie- en adviespraktijk en de sectie Real Estate richt zich op de transactie- en adviespraktijk rondom vastgoed.

Als student-stagiaire van de sectie Corporate Structures ben je betrokken bij het structureren van vennootschappen in het kader van diverse transacties, zoals fusies en overnames, joint ventures en private equity investeringen. Als student-stagiaire van de sectie Real Estate ben je betrokken bij transacties en (her)financieringen op het gebied van commercieel vastgoed zoals kantoorgebouwen, winkelcentra en industriële gebouwen. Voor beide secties geldt dat je meewerkt aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en je levert o.a. bijdrage door het opstellen van documenten, het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Je kunt als student-stagiaire van het notariaat kiezen voor een stage op de sectie Corporate Structures of de sectie Real Estate. Ook is een gecombineerde stage mogelijk.

Wil je sfeer komen proeven?

Onze deuren staan open, je bent welkom tijdens een stage of een event! Ook organiseren wij elke laatste vrijdag van de maand onze ‘Baker Koffie’ waarin je op informele wijze kennismaakt met ons kantoor en onze Junior Associates. 

Kijk op www.werkenbijbaker.nl voor meer informatie en alle opties of neem contact op met één van onze recruiters via recruitment.amsterdam@bakermckenzie.com. Hopelijk ontmoeten we je snel!