Nieuws

Nieuwsbrief december 2021


logo.pngnb_7.png


Waarde leden van de BNSL,Hopelijk heeft u allen fijne kerstdagen gehad. De laatste dagen van 2021 zijn aangebroken. In januari worden de tentamens gemaakt en zal de BNSL op studiereis gaan naar het prachtige Stockholm. Wij hopen u ondanks de tentamendrukte op een van onze (online) activiteiten van januari te mogen verwelkomen. Namens het 61e bestuur wil ik u alvast een prettige jaarwisseling wensen. Wij hopen u uiteraard ook in 2022 in groten getale te zien op onze activiteiten.


Agendapunten

Kantoorbezoek Loyens&Loeff

19 januari

Studiereis Stockholm

15t/m 29 januari

Overzicht afgelopen maand

De afgelopen maand hebben er weer leuke activiteiten plaats gevonden. Zo heeft de maandelijkse borrel dit keer online plaatsgevonden via het platform Wonder. Traditiegetrouw waren de Sint en zijn pieten aanwezig bij de Decemberborrel. De deelnemers hebben een heerlijk Sinterklaaspakket ontvangen met Sinterklaaslekkernijen, een goodie van het LNSC-bestuur en de eerste editie van de Leidsche Noot. Ook is er op 17 december jl. een Winterfoodtour georganiseerd in Leiden.

NB_jan_borrel.jpg
NB_jan_ledenblad.jpg
NB_jan_tour.jpg

Klik op de foto om de rest van het album te bekijken op de website!

Voor alle onderstaande evenementen geldt dat de uiterste aanmelddatum tevens de uiterste afmelddatum is! Bovendien wil ik u er op wijzen dat u voor alle onderstaande evenementen in het bezit dient te zijn van een geldige QR-code in de CoronaCheck-app. Wij willen u graag attenderen op ons coronabeleid op de website. 
In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende evenementen:


Maandelijkse borrel
Op woensdag 5 januari a.s. zal de Januariborrel plaatsvinden. Helaas kan door de huidige coronamaatregelen de borrel niet fysiek doorgaan. Via het platform Zoom zal de borrel om 19:30 uur aanvangen. Het bestuur heeft weer een leuke invulling bedacht. Uw kennis zal op de proef worden gesteld door middel van een pubquiz. Uiteraard is er voor de winnaar een leuk prijsje te vergeven. Om te zorgen dat iedereen wat lekkers heeft tijdens de borrel is het mogelijk om op kosten van BNSL voor €7,- een drankje of iets lekkers om te eten naar eigen keuze te kopen. U kunt dat declareren via het declaratieformulier. Aanmelden voor de borrel kan via de website.


Kantoorbezoek Baker McKenzie
Op donderdag 13 januari a.s. zullen wij digitaal afreizen naar Baker McKenzie. Baker McKenzie is een advocatenkantoor met grensoverschrijdende advocatuur. Inmiddels bestaat Baker McKenzie uit 77 vestigingen in 47 verschillende landen. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.
Het kantoorbezoek begint rond 15:00 uur en eindigt rond 17:30 uur. Aanmelden kan tot en met dinsdag 11 januari 12:00 uur via de website.  

Kantoorbezoek Loyens & Loeff
Op woensdag 19 januari a.s. staat het kantoorbezoek bij Loyens & Loeff gepland. Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen & overheden. Met elf vestigingen is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bovendien onderhouden de negenhonderd advocaten, belastingadviseurs en notarissen van Loyens & Loeff intensieve relaties met andere vooraanstaande advocaten- en belastingadvieskantoren in binnen- en buitenland. Het notariaat van Loyens & Loeff houdt zich naast Ondernemingsrecht en Vastgoed ook bezig met de familierechtpraktijk. 
Het is nog niet zeker of dit kantoorbezoek doorgang kan vinden en als het doorgang kan vinden in welke vorm dit zal plaatsvinden. Houd hiervoor de website en de social media in de gaten.

Studiereis
Van dinsdag 25 januari tot en met zaterdag 29 januari 2022 zal de jaarlijkse studiereis plaatsvinden. Dit jaar vliegen we naar het prachtige Stockholm. De organisatie van deze reis ligt zoals elk jaar bij onze Reiscommissie. De Reiscommissie heeft voor de reisdeelnemers haar uiterste best gedaan om er een onvergetelijke reis van te maken! Ik wil u erop wijzen dat het bestuur tijdens het verblijf in Stockholm beperkt bereikbaar zal zijn.

Vacature Ledendagcommissie
De sollicitatieperiode voor de Ledendagcommissie zal binnenkort van start gaan. Deze commissie is speciaal bedoeld voor de eerstejaarsleden van de BNSL. Als lid van de Ledendagcommisie bent u, samen met de Notaria, verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse Ledendag aan het einde van het collegejaar. Een dag vóór leden, dóór leden dus. De Ledendagcommissie is de ideale manier om u op een leuke manier inhoudelijk in te kunnen zetten voor de BNSL. Alle eerstejaarsleden zullen binnenkort een e-mail ontvangen met de nodige informatie betreffende de sollicitatieprocedure. 

LNSC
De 57e editie van het Landelijk Notarieel Studentencongres vindt plaats op donderdag 3 maart a.s. Namens het bestuur der Stichting Landelijk Notarieel Studentencongres 2021-2022 nodig ik u van harte uit u aan te melden. Het congres wordt gehouden in de Stadsgehoorzaal, in ons eigen Leiden. Op het congres zult u de unieke kans krijgen om met de rest van de notariële studenten in Nederland kennis te maken met verschillende notariskantoren.
Het thema luidt dit jaar: ‘’Het notariële tuchtrecht: (de)motiverend?‘’. Verschillende facetten van het notariële tuchtrecht zullen deze dag de revue passeren. De dag zal bestaan uit een ontbijt, plenair gedeelte met verschillende sprekers, een recruitmentlunch, een middag vol workshops, een recruitmentborrel, een diner en de dag zal eindigen met een spetterend feest. Het belooft dus een zeer interessante dag te worden. Bij het aanmelden voor deze dag kan een voorkeur worden uitgesproken voor kantoren bij wie u een workshop of lunch wil volgen.
U kunt zich aanmelden via de website van het Landelijk Notarieel Studentencongres: www.lnsc.nl. Deelname aan het programma kost €20,00. Deelname aan het programma exclusief het feest kost €17,50.
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent het Landelijk Notarieel Studentencongres? U kunt hen naast de website ook volgen op FacebookLinkedIn en Instagram.
Wij hopen u in groten getale te mogen ontvangen op het Landelijk Notarieel Studentencongres te Leiden.

Ideeënbus
Heb jij een idee? Help de vereniging ermee!
Nieuw op de website van de BNSL is de ideeënbus. Via de ideeënbus kunnen alle leden hun input aanleveren ten behoeve van de vereniging. Heb jij een suggestie voor een formele of informele activiteit of een voorstel voor deze prachtige vereniging in het algemeen, schroom dan niet om deze te delen met het bestuur. Bijdragen kunnen zowel anoniem als onder vermelding van naam en toenaam worden ingediend. De ideeënbus is te vinden op de website. Wij kijken ernaar uit uw suggesties te ontvangen!

Volg @bnsl.leiden op Instagram!

NB_jan_insta.png

Neem eens een kijkje op de blogpagina van de BNSL via: https://www.bnsl.nl/blog

Afstudeerders

In de maand november is de heer M.T.E. Franke afgestudeerd bij de notariële opleiding aan de Universiteit Leiden. Wij feliciteren hem van harte met het behalen van zijn bul.

Bestuursfoto van de maand

NB_jan_BF.jpg

Met notariële groet,

Maud Steffen
Notaria