Nieuws

NIEUWSBRIEF APRIL 2018

Waarde leden van de BNSL,

Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april. De rust is wedergekeerd na de tentamens, maar niet voor de BNSL. De maand april is volgepland met leuke activiteiten voor alle leden. De activiteiten wil ik graag middels deze nieuwsbrief onder de aandacht brengen.

 

Lezing Kadaster

Op woensdag 4 april zullen wij om 15:15 uur op het KOG een voordracht krijgen van het Kadaster. Hierbij is ook de gelegenheid om eventuele vragen te stellen. Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de rechten die daarbij horen, zoals eigendom en hypotheek. Hetzelfde geldt voor schepen, luchtvaartuigen en (ondergrondse) netwerken. Aanmelden kan tot en met 3 april via de website.

 

De maandelijkse borrel

Op woensdag 4 april bent u weer van harte welkom om vanaf 17:00 uur te komen borrelen in Café L’Espérance. Wij zullen een bezoek krijgen van het kantoor Zuidbroek. Wij hopen u in groten getale te verwelkomen voor een borrel.

 

Notarial day De Brauw

Op vrijdag 6 april zal de Notarial Day van de Brauw Blackstone Westbroek plaatsvinden. Op deze dag kunt u kennis kunnen maken met kantoorgenoten van De Brauw en zullen er verschillende workshops worden gegeven.

 

Kantoorbezoek Meijburg

Op woensdag 11 april zal de BNSL een bezoek brengen aan het kantoor Meijburg in Amsterdam. Meijburg Legal adviseert en ondersteunt zowel nationale als multinationale ondernemingen op het terrein van het ondernemingsrecht, in de brede zin van het woord. Het Meijburg Legal-team beschikt over ruime (inter)nationale ervaring op het gebied van ondernemingsrecht en notariële dienstverlening. Aanmelden kan tot en met 4 april.

 

Kantoorbezoek Loyens & Loeff

Op maandag 16 april zullen wij een bezoek brengen aan Loyens & Loeff. Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het notariaat van Loyens & Loeff houdt zich naast Ondernemingsrecht en Vastgoed ook bezig met de familierechtpraktijk. Aanmelden voor dit bezoek kan tot en met 9 april.

 

Stibbe Talks

Woensdagmiddag 18 april vanaf 15.00 uur vindt de eerstvolgende editie van de Stibbe talks plaats! Het inhoudelijke programma gedurende deze middag zal worden verzorgd door Stibbe’s advocaat Manuel Lokin. Manuel heeft naast zijn werk bij Stibbe een proefschrift geschreven aan de Erasmus Universiteit over de bezoldiging van bestuurders van beursgenoteerde vennootschappen. Aanmelden kan tot en met 11 april.

 

BNSL Speeddaten

Op woensdag 25 april zal het jaarlijkse speeddate-evenement van de BNSL plaatsvinden. Medewerkers van verschillende kantoren zullen naar Leiden komen om met ons te speeddaten. U krijgt tijdens het speeddaten de kans om met recruiters en (kandidaat-)notarissen te praten over het kantoor en eventuele stage- of startersmogelijkheden.

 

Kantoorbezoek Dirkzwager

Op maandag 30 april zullen wij een bezoek brengen aan Dirkzwager in Arnhem. Dirkzwager is het grootste advocaten- en notarissenkantoor buiten de Randstad en staat in de top 15 van juridische dienstverleners en in de top van ‘Most Attractive Employers 2017’, naast bedrijven als KLM, Apple, Heineken en Nike. Aanmelden kan tot en met 23 april.

 

Landelijk Notarieel Studenten Hockeytoernooi

Op woensdag 9 mei vindt het Landelijk Notarieel Studenten Hockeytoernooi plaats in Nijmegen. Het toernooi vangt aan om 12:00 uur (inloop vanaf 11:00 uur) en zal duren tot 22:00 uur op de hockeyvelden van hockeyclub QZ te Nijmegen (Staddijk-Zuid 33, 6537 TW Nijmegen). De eigen bijdrage per deelnemer bedraagt €15,00. Aanmelden kan tot en met 18 april via de website, de uiterste aanmeld datum is tevens de uiterste afmelddatum.

 

Studenttutoren LLP

Graag breng ik onderstaand bericht bij u onder de aandacht: “Leiden Law Practices is op zoek naar studenttutoren voor het studiejaar 2018-2019. Lijkt het je leuk eerstejaarsstudenten wegwijs te maken op onze faculteit? Kan je goed uitleggen en zou je graag les willen geven? Ben je bovendien een goede planner en organisator? Dan is het studenttutorschap bij LLP misschien iets voor jou! Het is de taak van een studenttutor om, samen met een docenttutor, een groep van ongeveer 30 studenten te begeleiden tijdens de eerste periode van hun studie. De studenttutor verzorgt onder meer de (voorbereiding van) LLP-bijeenkomsten en fungeert als ‘vraagbaak’. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.student.universiteitleiden.nl/mededelingen/2018/03/gezocht-studenttutorenllp?cf=rechtsgeleerdheid&cd=rechtsgeleerdheid-llb. Solliciteren kan tot en met 9 april.”

 

Afstudeerders

In de maand februari is Mevrouw S.A. Ramdhiansing afgestudeerd. De BNSL feliciteert dit lid van harte met het behalen van haar bul.