Nieuws

NIEUWSBRIEF JUNI 2019


Waarde leden,


En zo is er bijna een collegejaar voorbij. De laatste tentamens zijn volop bezig en over een tijdje loopt de faculteit langzaam leeg. Dit betekent ook dat de komende tijd voor de BNSL rustig zal zijn. Echter zullen er in juni nog enkele evenementen en kantoorbezoeken plaatsvinden. Voordat ik deze met u doorneem, blikken we kort terug op de maand mei. Mei trapten we spectaculair af met de Carrièredag en de Almanakborrel. Voor veel leden stond de Dag van de Arbeid in het teken van de toekomst. Aan het eind van de middag werd de Almanak uitgereikt en konden de leden onder het genot van een drankje herinneringen ophalen. Ik wil nogmaals de Carrièrecommissie bedanken voor de organisatie van de Carrièredag en de Almanakcommissie voor het verzorgen van dit fantastische exemplaar. Informele activiteiten waren er afgelopen maand ook genoeg: zo was er de BNSL Bierproeverij en natuurlijk het LNSH in Groningen. Ondanks dat we het toernooi niet hebben gewonnen, hebben we er met een grote groep een geweldige dag van weten te maken. Naast het gefeest werden de leden ook klaargestoomd voor de tentamens van Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht en Onroerend Goedrecht door middel van tentamentrainingen gegeven door de kantoren Zuidbroek en Van Doorne. Wij hopen dat de tentamentrainingen zullen bijdragen aan een mooi resultaat.

In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende punten:


Bestuursbekendmakingsborrel

Tijdens de maandelijkse borrel op woensdag 5 juni 2019 wordt het 59e kandidaatsbestuur der BNSL bekendgemaakt en zal het kantoor Baker McKenzie aanwezig zijn. Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 77 kantoren in 47 verschillende landen. Ook zal tijdens deze borrel de derde en tevens laatste editie van de Leidsche Noot worden uitgereikt door de Ledenbladcommissie. Kortom: genoeg redenen om naar de l’Espérance te komen om te toosten op het kandidaatsbestuur en de derde editie van de Leidsche Noot!


Kantoorbezoek Pels Rijcken

In de middag van donderdag 13 juni 2019 zullen we afreizen naar Pels Rijcken te Den Haag om het kantoor beter te leren kennen. Vanuit het kantoor in Den Haag zetten 290 professionals zich in voor optimale service- en dienstverlening. Tevens staat Pels Rijcken natuurlijk bekend om het feit dat de landsadvocaat tot de partnergroep behoort. Aanmelden kan tot en met 7 juni 2019 via de website.


Kantoorbezoek Dirkzwager

Op maandag 19 juni 2019 zullen we afreizen naar Arnhem om een bezoek te brengen aan Dirkzwager. Dirkzwager is een topspeler waar gemotiveerde juridische én fiscale specialisten werken. Ze zijn het grootste advocaten-, fiscalisten en notarissenkantoor buiten de Randstad en staan op plek 4 in de lijst 'Most Attractive Employers 2018' naast bedrijven als KLM, Apple, Heineken en Nike. Aanmelden kan tot en met 11 juni 2019 via de website.


Ledendag

Op woensdag 19 juni 2019 is het zo ver: dan vindt de jaarlijkse Ledendag plaats die wordt georganiseerd door de Ledendagcommissie en ondergetekende. De dag vangt om 09:30 uur aan met een symposium. Het symposium staat in het teken van ‘Innovatie in het notariaat’. Na het symposium is er een lunch, waarna de middagactiveit van start gaat. Traditiegetrouw blijft het middagprogramma nog even geheim. De dag wordt afgesloten met een borrel waar Caminada Notarissen aanwezig zal zijn en een diner. Aanmelden kan tot en met 12 juni 2019 via de website. Eigen bijdrage voor deze activiteit bedraagt €10,-.


Almanak

Vorige maand is de Almanak uitgereikt tijdens de borrel van mei. Heeft u deze borrel gemist, maar wilt u toch een Almanak in uw boekenkast hebben, stuur dan een e-mail naar info@bnsl.nl zodat u deze kunt ophalen.


Afstudeerders

n de maand april zijn Mevrouw E.P.M. Baremans (cum laude), De heer S.T. van den Berg (cum laude), Mevrouw E.J. Hyde, Mevrouw S. Leeuwenkamp en Mevrouw G. Noordeloos (cum laude) afgestudeerd aan de notariële opleiding. Wij feliciteren deze leden met het behalen van hun bul.


Bestuursfoto van de maand 

Bestuursfoto van de Maand