Nieuws

NIEUWSBRIEF MAART 2019


Waarde leden van de BNSL,

De BNSL heeft een drukke maand achter de rug. Zo genoten we van een reuze gezellige maandelijkse borrel, kregen sommige leden een workshop mindfulness bij onze hoofdsponsor Stibbe en bezochten wij het Haagse kantoor BarentsKrans. Ook ging een grote groep leden naar Amsterdam voor een Onroerend Goedveiling. Niet omdat de BNSL in huizennood is, maar om een veiling te ervaren en te ontdekken wat de rol van de notaris hierin is. Verder vond er een reünistenborrel plaats en pakten we de boot naar het eiland Pampus met AKD. Tot mijn genoegen breekt de lente aan. Naast dat we dan in de natuur nieuw leven zien ontstaan, is maart ook de maand met welgeteld twee landelijke evenementen. Helaas eindigt de maand voor velen met een tentamenweek. Ondanks de aankomende tentamenstress hopen wij u in groten getale te zien op een van onze activiteiten.

In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende punten:


Landelijk Notarieel Studenten Gala

Op vrijdag 1 maart 2019 vindt het LNSG 2019 plaats in het legendarische Leiden. Met het thema Cannes Film Festival wanen we ons voor één avond op het prestigieuze filmfestival in Zuid-Frankrijk. De dresscode voor het gala is Glamorous White Tie. De best geklede dame of heer wint deze avond de felbegeerde Palme d’Or. De aanmeldtermijn voor deze activiteit is reeds verlopen.


Maandelijkse borrel

Voor velen intussen bekend: op de eerste woensdag van de maand vindt onze maandelijkse borrel plaats. Dit keer is dat op woensdag 6 maart 2019. U bent vanaf 17:00 uur van harte welkom in Café l’Espérance. Naast dat de tweede editie van de Leidsche Noot zal worden uitgereikt, is ook het kantoor Schaap Advocaten en Notarissen aanwezig. Indien u de foto’s van Sint-Petersburg wenst te hebben, dan kunt u een USB-stick meenemen en zullen de foto’s hierop worden gezet. Kortom, genoeg redenen om langs te komen op de borrel!


Landelijk Notarieel Studenten Congres

De 54e editie van het Landelijk Notarieel Studenten Congres vindt plaats op donderdag 14 maart 2019. Het congres wordt gehouden in Concertgebouw de Vereeniging te Nijmegen. Het thema luidt dit jaar ‘Familie en Bedrijf’. Verschillende facetten van het familiebedrijf zullen deze dag de revue passeren. Naast het plenaire gedeelte zullen er ook workshops zijn. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een borrel, diner en feest. Het belooft dus een enerverende dag te worden in Nijmegen. De aanmeldtermijn voor deze activiteit is reeds verlopen.


Samenstelling Ledendagcommissie 2019

Onze eerstejaars hebben de afgelopen weken kunnen solliciteren voor een plek in de Ledendagcommissie. De commissie die dit jaar de Ledendag in juni gaat organiseren is als volgt samengesteld: Iman Boukhedmi, Floor Schelvis, Fleur Schipper, Maud Steffen en ondergetekende. Meer informatie over de Ledendag volgt.


Nationale Studenten Enquête

U heeft nog tot en met 24 maart 2019 de tijd om de NSE in te vullen via de link in uw uMail of via https://www.studiekeuze123.nl/nse. Door het invullen van deze enquête helpt u uw opleiding en universiteit aan informatie waarmee zij aan de slag kunnen om onderwijs en infrastructuur te verbeteren. Bovendien doneert de Universiteit Leiden per ingevulde enquête een bedrag aan het Vluchteling-Studentenfonds (UAF). Namens de Universiteit Leiden wil ik u alvast bedanken voor uw medewerking. 


Bestuursfoto van de maand  

thumbnail_image1.jpg