Nieuws

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2019


Waarde leden van de BNSL,


De tentamenweek van januari is eindelijk achter de rug. Ik hoop dat uw tentamens goed zijn gegaan en u beloond zal worden met mooie resultaten. Dit betekent ook dat het tweede semester alweer is begonnen. Hoe kunt u het nieuwe semester nu beter beginnen dan met een leuke activiteit van de BNSL? Voordat ik alle mogelijkheden met u ga doornemen, werp ik een korte blik op de afgelopen maand.

Het hoogtepunt van januari was natuurlijk de studiereis naar Sint-Petersburg. We hebben de kou getrotseerd en genoten van een mooie stad. Nogmaals dank aan de Reiscommissie voor de organisatie! Ook werd een deel van de broeders en zusters klaargestoomd voor het tentamen Erfrecht tijdens een training die werd gegeven door Aniel Autar van Kooijman Autar Notarissen te Rotterdam.

De maand februari is een maand vol activiteiten. We hopen u dan ook in groten getale te zien op een van onze activiteiten.


In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende punten:


Stibbe Talks

Op vrijdag 1 februari 2019 zal de BNSL naar Stibbe afreizen, waar Stibbe Talks plaats zal vinden. Tijdens deze editie van Stibbe Talks organiseert Stibbe vanaf 15.00 uur speciaal voor studenten een mindfulness training! Deze training zal gegeven worden door Thomas Bijsterbosch. De aanmeldtermijn voor deze activiteit is reeds verlopen.


Onroerend Goedveiling

Maandag 4 februari 2019 zal de BNSL een bezoek brengen aan een onroerend goedveiling van het veilinghuis Eerste Amsterdamse. De veiling zal plaatsvinden onder een toeziend oog van de veilingnotaris die een centrale rol speelt op de veiling. Voor de notariële student een unieke kans om deze praktijk van dichtbij mee te maken. Aanmelden kan tot en met 1 februari via de website.


Maandelijkse borrel

Traditiegetrouw vindt de maandelijkse borrel op de eerste woensdag van de maand plaats, woensdag 6 februari 2019. U bent vanaf 17:00 uur van harte welkom in Café l’Espérance. Dit is de eerste borrel na de tentamens van januari en de studiereis. Tijdens de borrel zal het kantoor Zuidbroek aanwezig zijn en zal de Almanakcommissie een enquête uitdelen.


Kantoorbezoek BarentsKrans

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Ze zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Met bijna 80 advocaten en notarissen werken ze aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Op woensdag 13 februari 2019 zal de BNSL een bezoek brengen aan het kantoor van BarentsKrans. De dag zal aanvangen om 14:00 uur en tot ongeveer 17:30 uur duren met als afsluiter een borrel. Aanmelden kan tot en met 7 februari via de website.


Notary Day AKD

Op vrijdag 15 februari 2019 zal AKD een Notary Day organiseren. Wat we gaan doen, houden zij nog even voor zichzelf. Pakken mogen in de kast blijven, de vliegtuig-modus ingeschakeld en de binnen-je-comfortzone-modus uitgeschakeld. De dag zal aanvangen om 14:00 uur en de dag eindigt om 23:45 uur op het Centraal Station te Amsterdam. De aanmeldtermijn voor deze activiteit is reeds verlopen.


Kantoorborrel Verhees Notarissen

Op vrijdag 22 februari 2019 zullen wij afreizen naar Verhees Notarissen te Katwijk om het kantoor beter te leren kennen. Verhees Notarissen is met 5 notarissen en 7 kandidaatnotarissen een van de grootste notariskantoren van de regio Duin en Bollenstreek. Verhees Notarissen is een full-servicekantoor, met één doel: de beste notariële dienstverlening aan bedrijven en particulieren. Aanmelden kan tot en met 15 februari via de website.


Afstudeerders

In de maand december zijn Mevrouw Y.A. Zhu en De heer A. van der Deijl afgestudeerd aan de notariële opleiding. Wij feliciteren deze leden met het behalen van hun bul.


Bestuursfoto van de maand

IMG_9194.JPG