Nieuws

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

Waarde leden van de BNSL,


Sinterklaas is de afgelopen week aangekomen in het koude Nederland, de pakken chocolademelk zijn ingeslagen en de kerstlichtjes verlichten de Leidse straten. Kortom: het wordt december. December is een volle, drukke maand. Toch heeft de BNSL voor u enkele activiteiten georganiseerd waar wij u in groten getale hopen te verwelkomen. We kijken terug op een november vol met activiteiten. De BNSL maakte het LNSF onveilig in Utrecht, tijdens het Houthoff Café hebben we op een informele manier het kantoor leren kennen en op de reisbekendmakingsborrel zijn de leden achter de bestemming van de reis gekomen: Sint-Petersburg! De BNSL zal van 22 januari tot en met 27 januari afreizen naar deze prachtige stad.

In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende punten:

 

De maandelijkse borrel

Op woensdag 5 december 2018 zal vanaf 17:00 uur de maandelijkse borrel plaatsvinden in Café L’Espérance. De decemberborrel is dit jaar tevens de themaborrel. Het thema is ‘Sinterkerst en Nieuw’. Kom in uw lelijkste kersttrui, uw nieuwjaarsoutfit of deel pepernoten uit. Het bestuur en het commissariaat hebben hun verkleedkleren al klaarliggen en zullen bovendien aan de best geklede man en vrouw een prijs uitreiken.

Tevens zal tijdens deze borrel ook de eerste editie van de Leidsche Noot worden uitgereikt door de Ledenbladcommissie. De Ledenbladcommissie is sinds het begin van het collegejaar druk bezig geweest om een mooie editie te maken en kan niet wachten om het eindresultaat met u te mogen delen. Kortom: genoeg redenen om naar de maandelijkse borrel te komen!


Kantoorbezoek Allen & Overy

Op woensdag 12 december 2018 zal de BNSL een bezoek brengen aan het kantoor van Allen & Overy te Amsterdam. Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor dat stevig geworteld is in de Nederlandse markt. Vanuit het monumentale pand aan de Apollolaan in Amsterdam beoefenen ongeveer 190 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten de nationale en internationale rechtspraktijk. Het kantoorbezoek zal plaatsvinden in de middag. Aanmelden kan tot en met 6 december via de website.


Kantoorbezoek Baker McKenzie

De BNSL brengt op donderdag 20 december 2018 een bezoek aan Baker McKenzie te Amsterdam. Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie veel ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. In Amsterdam werken ongeveer 200 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten om toonaangevende cliënten van dienst te zijn. Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, is Baker McKenzie altijd op zoek naar veelbelovend talent. Het kantoorbezoek zal plaatsvinden in de middag, met aansluitend een borrel. Aanmelden kan tot en met 13 december via de website.


Algemene mededelingen

Zoals u wellicht gemerkt heeft op de website, hanteren wij de nieuwe regel dat ouderejaarsstudenten voorrang krijgen op een plek voor een carrière evenementen indien er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Tevens geldt voor alle evenementen dat de uiterste aanmelddatum ook de uiterste afmelddatum is. We hopen op uw medewerking en begrip.


Bestuursfoto van de maand

5b147ada97b84afab7f05411a10f5c8e.JPG