Nieuws
Nieuwsbrief maart 2020
 
Facebook
Email
Website
Instagram
LinkedIn
Agendapunten
Donderdag 5 maart

Speeddaten 
Woensdag 11 maart 
Diesactiviteit 
Vrijdag 20 maart  

High Wine
Dinsdag 31 maart 
Klik op het evenement voor meer informatie en meld je aan!

Waarde leden van de BNSL,

Het tweede semester is alweer in volle gang. U bent begonnen aan nieuwe vakken en hopelijk geeft dit goede moed voor het tweede halfjaar. In maart heeft de BNSL een aantal mooie formele en informele activiteiten voor u gepland staan. Voor velen van u betekent het einde van maart ook een nieuwe tentamenperiode en hier wens ik u dan ook veel succes mee. Hopelijk behaalt u mooie resultaten. Wij hopen u in groten getale te mogen ontvangen op een van onze evenementen. 

Overzicht van februari 2020

Februari is voor de BNSL begonnen met de maandelijkse borrel bij Café l'Espérance. Een week later waren wij op bezoek bij het kantoor DLA Piper in Amsterdam waar wij een leerzame, maar informele middag hebben gehad die werd afgesloten met een borrel. Aan het eind van de maand hebben wij genoten van onze eerste Lustrumactiviteit: de Etiquettecursus en Oesterborrel gehouden bij Einstein. Aan de hand van een quiz met verschillende categorieën werden ons etiquetten bijgebracht. Tenslotte zijn wij naar Utrecht afgereisd voor het jaarlijkse Landelijk Notarieel Studenten Gala. Hiervoor hadden de BNSL'ers hun mooiste outfits uit de kast getrokken. Het was een zeer geslaagde avond!

IMG_5115.JPG
IMG_5197.JPG
IMG_5279.JPG
IMG_5344.JPG


Klik op de foto om de rest van het album te bekijken op de website!

In deze nieuwsbrief vraag ik uw aandacht voor de volgende punten:

Maandelijkse borrel 
Op woensdag 4 maart a.s. bent u weer vanaf 17.00 uur van harte welkom in Café l'Espérance voor de maandelijkse borrel, waar u onder het genot van een drankje en de traditionele bitterbal met elkaar kunt bijpraten. De tweede editie van de Leidsche Noot zal worden uitgereikt en de foto's van de studiereis naar Washington D.C. zullen worden getoond. Daarnaast zal het kantoor Schaap Advocaten Notarissen aanwezig zijn. Kortom, genoeg redenen om hier weer bij te zijn!

Landelijk Notarieel Studentencongres
Op 5 maart a.s. zullen we afreizen naar Groningen voor het Landelijk Notarieel Studentencongres. Het onderwerp luidt: "Vastgoed en Duurzaamheid". In de ochtend zal een plenair gedeelte omtrent dit onderwerp plaatsvinden. Na een gezamenlijke lunch zullen enkele workshops worden gehouden door de deelnemende kantoren. Na deze workshops zal een borrel en diner worden gehouden en de dag zal worden afgesloten met een feest. 

Speeddaten
Op woensdag 11 maart is het zover! Dan komen 12 kantoren langs voor het Speeddaten. Tijdens dit evenement kunt u een-op-een gesprekken voeren met recruiters en kandidaat-notarissen om uw vragen te stellen en het kantoor beter te leren kennen. De gesprekken duren ongeveer 15 minuten: genoeg tijd om veel te weten te komen dus. Dit is de mogelijkheid voor u om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de kantoren en om de mogelijkheden van een student-stage of werkstudentschap te bespreken. De kantoren die deelnemen zijn: AKD,  Allen&Overy,  BarentsKrans,  Baker McKenzie,  Bird&Bird,  Buren,  Hartman LMH,  HVG Law, Houthoff,  Loyens&Loeff,  NautaDutilh en VBC NotarissenU kunt zich tot en met dinsdag 3 maart a.s. aanmelden voor het Speeddaten via de website. Bij de aanmelding kunt u uw voorkeur voor maximaal drie kantoren doorgeven. 

Diesactiviteit
Op vrijdag 20 maart viert de BNSL haar 60e verjaardag en wij vieren dat graag met u. In de middag zal er door de Lustrumcommissie een nu nog geheime activiteit georganiseerd worden in Leiden. Houd hiervoor onze social media en de website in de gaten en meer informatie volgt!

High Wine
Het concept High Tea is algemeen bekend: een tafel gedekt met bloemetjes servies en etagères vol met zoete hapjes en liters thee. De High Wine lijkt op een High Tea, maar dan met... wijn. Daarnaast worden de zoete hapjes vervangen door hartige hapjes. Dit is dé luxe manier van borrelen. Deze activiteit zal plaatsvinden op dinsdag 31 maart a.s. in Grand Café Pakhuis te Leiden. De High Wine vangt aan om 19.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Deelname aan de High Wine bedraagt € 7,50. Bij de aanmelding voor deze activiteit kunt u eventuele dieetwensen en/of allergieën doorgeven. U kunt zich tot en met 22 maart a.s. aanmelden via de website! 

Samenstelling Ledendagcommissie 2020 
Onze eerstejaars leden hebben de afgelopen weken kunnen solliciteren voor een plek in de Ledendagcommissie. De Ledendag die in juni zal plaatsvinden zal worden georganiseerd door Sander Bakker, Anneleen Brokking, Rosa van Drongelen, Wogene Kramer en ondergetekende. Meer informatie over de Ledendag volgt.
 

Lustrumdag BNSL 
De Broederschap der Notariële Studenten te Leiden viert dit jaar haar 60e verjaardag. Dit zullen wij vieren met onze huidige, maar ook onze oud-leden. Op 24 april 2020 staat de Lustrumdag in het teken van de poortwachtersfunctie van de notaris. Deze rol van de notaris is in de afgelopen jaren onderhevig aan verandering. Wij willen graag deze veranderingen en haar origine uitlichten. Aan de hand van vier sprekers belichten wij verschillende aspecten van deze rol, waaronder integriteit en toezicht op de notaris.  Na het symposium zullen wij het middaggedeelte afsluiten met een borrel, waarna wij gezamenlijk zullen dineren en de dag zullen besluiten met een feest. Inschrijven voor de Lustrumdag kan via: https://www.bnsl.nl/lustrum/inschrijving. Wij hopen u in groten getale te mogen ontvangen op vrijdag 24 april 2020!

Bestuursfoto van de maand

IMG_5341.JPG