Kantoorprofiel Bird & Bird

Profiel Bird & Bird

BirdBirdTheHagueOffice_1.jpg


De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

Thema’s zoals 3D printing, zelfrijdende auto’s en artificial intelligence vliegen om je oren. Maar hoe werken deze nieuwe technieken? En welke consequenties hebben ze voor bestaande wetgeving? Met deze bijzondere vraagstukken houden de juristen van Bird & Bird zich bezig. We zijn actief in sectoren zoals: Technology & Communications, Life Sciences & Healthcare, Media, Entertainment & Sports, en Energy & Utilities. Wereldwijd zijn er zo'n 1200 juristen werkzaam in 29 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië.Onze Nederlandse kantoren zijn gevestigd in Den Haag en Amsterdam. Het team van Bird & Bird NL telt ca. 80 advocaten, fiscalisten en notarissen. Onze cliënten variëren van grote multinationals tot startups in met name Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bird & Bird is een full-service kantoor. We zijn o.a. actief in de volgende praktijkgroepen:

 • Bestuursrecht
 • Commercial
 • Corporate
 • Data protection
 • Employment
 • EU & mededingingsrecht
 • Intellectuele eigendom
 • Litigation
 • Notariaat
 • Outsourcing
 • Tax

Bij Bird & Bird kies je als beginnend jurist zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om een sectiewissel te maken. Je krijg een all-round opleiding en specialiseert jezelf in het vakgebied van jouw voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy. Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied. Daarnaast blijf je tijdens de tweewekelijkse sector overleggen op de hoogte van de laatste relevante trends en bespreek je de laatste jurisprudentie.


Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal. Vaak is het aanpakken, maar we hechten veel waarde aan een goede onderlinge sfeer waarin ook tijd is voor ontspanning. Wij kenmerken ons door enthousiasme, gezond verstand en gedrevenheid om praktische resultaten voor onze cliënten te boeken. Bird & Bird is continu bezig om haar positie in de markt verder uit te breiden en biedt je de mogelijkheid om daaraan actief mee te werken.


De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel ervaren. De deuren staan bij ons open en we lopen vaak bij elkaar binnen voor advies of overleg. Wil je de sfeer binnen kantoor zelf ervaren? Dan zijn de Bird & Bird Coffee Break of de Legal Tech Snack goede manieren om eens kennis te maken.


Studentstage

Bird & Bird biedt gemotiveerde studenten mogelijkheden voor een studentstage van twee maanden op een sectie van jouw voorkeur. Als student-stagiaire ga je mee naar cliënten, de rechtbank, je werkt mee aan dossiers, je leert opinies opstellen en antwoorden te formuleren op juridische vragen.


Solliciteren

Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master) en eventuele stage beoordeling naar recruitment@twobirds.com.


Nader kennismaken

Kijk op onze website www.werkenbijbirdenbird.nl, bezoek www.twobirds.com, www.birdbuzz.nl, de juridische kennisportal van Bird & Bird NL of neem contact op met de afdeling Recruitment via 070-353 88 00 of per mail via recruitment@twobirds.com.